Известие

Collapse
No announcement yet.

Идеи за генерация на Алфа 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Идеи за генерация на Алфа 156

Здравейте Колеги! Пускам темата понеже ми трябва съвет.Мисля да махам катализатора и да направя някаква долу горе добра генерация от която очаквам да не загубя мощност на автомобила и да изкарам прилично "зверски" звук (както само една Алфа го умее )

Ще помоля всеки колега които е наясно с тръбите гърнетата с генерацийте като цяло или е пробвал нещо да напише какво точно е правил как и с какво ,колко му е излезнало като цена и ако може да качи едно клипче за да видим резултата
    Мисля че темата ще е полезна както на мен така и на доста хора които не са наясно с тези работи.

Благодаря ви предварително
    Алфа 156 1.8 16в ТС

Сложи на мястото на ката резонатор който да не е с по малко сечение, на теория по голям ще намали резонанса около 2000обм.....не слагай спортно гърне, ще ти надуе главата, има сносни майстори дето ги правят по отделно и поръчка, но излиза малко по дебело....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

CF2 ли е мотора? Защото поне това което знам за CF3 май не става работата така...
      Alfa 156 1.6TS '01

Comment

Според мене не се занимавай с глупости. Ако махаш катализатора виж някакво средно гърне от друга кола, което може да пасне на твоето. Аз съм с резонатор и още съжелявам. На едни определени обороти ти дранчи гадно. Плюс това с този резонатор колата стана по-шумна. Аз при първа възможност го махам и си слагам средно гърне.
        Alfa Romeo 156 2.0TS 16V 155 h.p. (ECU Remapped by OEM, TI 17" rims, Eibach Pro-Kit Springs, Polyurethaned, Denso Iridium) Landi LPGi sigpic

Comment

Препоръчайте средно гърне заместител на оригиналното. И аз съм с резонатор ама ми наду главата вече.
          Alfa Romeo 159 2.4 JTDm 06
          Alfa Romeo 33 1.5 90hp 85
          Ex: Alfa Romeo 156 1.8TS

Comment

от JTS
            Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
              от JTS
              То не е ли с катализатор?
              Мисля че е това:
              Click image for larger version

Name:	untitled.JPG
Views:	1
Size:	26.4 Килобайта
ID:	2318638

Comment

Това е и е просто гърнеце. Право по средата с камерка.
                Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А какво ще кажете за махането и на гърнетата за да се получи т.нар права тръба..или е доста голяма грешка???

Comment

Първоначално публикувано от SPEEDY-SD Покажи съобщение
                    А какво ще кажете за махането и на гърнетата за да се получи т.нар права тръба..или е доста голяма грешка???
                    Не е голяма грешката, ами направо е огромна!
                    Аз имах разни перипети по моята генерация (които още не съм разрешил) и съм правил и тая интервенция - резултата е плачевен.
                    Гърми, трещи и се получава ужасен резонанс. Изобщо не ти трябва!
                    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Мислих да слагам едно резонаторно гърне, около 40 см., но ме посъветваха да сложа 2 x 20см. И двете са плоски с по 2 пеперуди всяко. Сега наистина утихна.

Comment

Working...
                      X